09 January 2013

.Taktik Tak Menjadi.


Memule sekali..
Aku rasa,ramai yg da pernah kena benda ni..
Lagi-lagi laa org gomen kan..
Ramai jugak kawan-kawan aku yg terkena dgn tipu helah ni..
Well..
Mcm biase..
B I S N E S..!!
Aku takde hal kalau kawan-kawan aku bisnes kecil-kecilan..
Jual pisang goreng ke,cekodok ke,baju ke,ape ke..
Kalau aku mampu dari segi $ & keperluan..
Aku tolong..
Haishhh..
Kasi senang cite..
Org yg bisnes barang-barang h4!-0 laaa yg ggu aku ni..(kasi bace betol2..xleh tulis clear sgt..huhuu..)
Aku sumpah serius tak suke dgn cara diorang meniaga ni..
Cam haram jadahhhhhh..
Once aku kata TAK NAK..
Why bengap sgt nk paham??
Agaknye marketing depa ni ajar camtu ekk..??

Baru-baru ni..
Ade kawan aku kata nk jumpe..
Ok fine..kawan lame nk jumpe..aku orait je..
Mcm biasa..

TAKTIK PERTAMA : AJAK KELUAR MAKAN
Aku pikir sebab die kire baru keje..
Nk belanje aku makan..
Sebab time die student dulu,aku pnh belanje die makan..
Ok..makan laa aku smpai kenyang..huhuu..(makan xpnh tolak..)
Rupenyeeeeee..
Makan ade makna..
Bile makanan aku tinggal sisa-sisa gitu..
Da start sikit-sikit intro bisnes die..
Well..sekilas ikan di pasar..
Aku tau mane jantan,mane betina,mane pondan,mane tomboy.. :P
Menadah telinga laa sejam aku dengar..
Tu nasib baik sejam..
Sebab nye hati naluri ku berkata dari awal lagi..
Aku dh beli tiket tgk wayang..huhuu..
Dalam masa sejam aku tadah telinga tu..
Nak tau ape aku kene hadapi?hahaa..

TAKTIK KEDUA : TUNJUK GAMBAR-GAMBAR OVERSEA
Yelaaa..die tunjuk laa dok tenyeh-tenyeh gambo kt ipad die..
Kasi show org gumuk pakai jadik kurus..itulaa ini laa..
Kasi show sume gambo-gambo ahli tertinggi beliao pegi oversea..
Pegi Holland laa..Londong laa..Paris laa..sume laa..
Iyeeee..aku pegi Hendon je pon..oversea jugekkk..kwang3..
Pastu aku bidas balek..
  "Aku ni takde laa jalan jauh-jauh sgt pegi Europe sane tu..ni pon baru je balik dari Bandung..kali ke-2 pegi..saje je jenjalan bwk family..diorang nk pegi sane.."
Dan nk tambah hot kebabom sikit..
  "Taun depan (rujuk utk tahun 2013..sbb aku jumpe die last year..) ni pon byk gak planning..Awal tahun aku nak pegi dekat-dekat je..Nanti mungkin autmun or winter nak pegi JEPUN JE.."
Nahhhh..mati kau..!! Jeponnnn gua petik..hahahaa..
Terdiam sudah itu kawan.. :)


TAKTIK KETIGA : SOAL MAK BAPAK
Diorang akan cakap ayat gini laa kan..
  "Kau taknak ke senangkan mak bapak..bawak diorang makan angin jauh2..blaa blaa blaa blaa.."
Senang kata sume kire mcm nk senangkan makbapak laa kan..
Aku ulang balek ayat atas tu laa..
  "Aku nk ajak ibu aku pegi Jepun..tapi die taknak..yelaa..tekak melayu kan..kalau ikut aku..nk je angkut fmly aku pegi jenjalan Paris sane..tp tulaa..masalah makanan pulak.."
Hambek kau..bukan takat Jepun wa petik..plus Paris.. #mati..

TAKTIK KEEMPAT : BAGI BARANG SECARA PAKSA
Lepas kene tadah telinge tu..cecepat tgk wayang..
Syukran Allah gerakkan hati aku beli tiket wayang awal2..
Dapat abeskan masa 2 jam lebih gitu..huhuu..
So,balek dah petang..die nk balek negeri die..
Da kt umah aku..
Die leh ukur badan aku okeh..
Then siap bilang..
  "Slim ehh badan ko..ukuran **-**-** " <<< ukuran badan aku la ni..rahsia..kah3..
  "Takpe,ko try je barang ni FREE SEMINGGU..FOC je..
Dlm hati naluri beta kata..
  "Dah tau aku slim,ko nk jual mende alah ni kt aku buat ape??wtf!!"
  "Wa g kencing kt jamban pon kene bayar 30sen zmn skg ni..phuihhhh..!!wtf..!!"
 Die siap turun g kete die n amek barang die..




So,sampai saat aku mencarut kt belog ni..
Barang die bagi tu ade kt aku lagi..
See..memaksa ok caranye..
Aku paling anti org paksa bende yg aku tak nak..
Kalo setakat benda tu harga boleh terima akal aku ok laa..
Tolong-tolong member kan..
Ni harga kemain cm haram jadah..
Aku bukan org kaya yg duit xtau nk buat ape..
Kalo aku kaya,duit bersepah-sepah kt celah tong sampah..
Maybe laa aku beli jugak..

3 barang kesemua nye..

Korset Memantapkan T3t3k : RM 675
Korset Rampingkan Babat : RM 780
Korset Menonggekkan Tongkeng : RM 910
-____-"
Cer totalkan sendiri..
Wa memang tak mampu..


Aku bukan nk kata ape laa eaa..
Kalau tak pakai bende ni pon..
Aku dgn yakin 18 juta % kali laa..
Aku komfiden je pakai bikini golek-golek kt pantai..
Paham??!! Gerammmmmm siakkk..

Diorang pakai bikini relax je..
Aku half dari diorang..
Ok je kot..muahahahaa.. :D


So,next FRIENDs yg ade pasang niat n rase-rase nk promote suh aku buat loan puloh-puloh ribu utk bisnes cenggini..
Kau mmg menempah cacian,makian,hinaan aku di blog ni..
Silap-silap dpt 'sup kaki' kalau terlebih bicara..
And kene tau..
Aku ni ko ckp laa camne pon..
Ckp ngn aku ni mcm curah air kt daun keladi bak kata peribahasa melayu..
Selagi aku tau mulut yg bercakap tu dari mulut manusia..
Aku akan ambik sikap camni..
Sikap "ADE AKU KESAH???!!"
Muahahahahaaa..
So,kalau anda berjaya cemerlang gemilang di peringkat dunia dgn kejayaan anda..
As a kawan,aku tumpang gembira..bukan tumpang duit engko ekk..
Kalau aku nak,aku yg akan cari..
Aku tak suke bende yg aku tak nak n x perlu..
Org carik aku pulak..kes terbalik tu..
Paham??!!
So,jgn carik pasal aku dgn bende-bende merapek ni..
Kalau rasa masih nk berkawan dgn aku laa kan..
Aku xpenah teragak-agak dlm keputusan aku.. :)

Ok,sekian..
Salam pahit kelat dari saye..


nota tak menjadi :
sudah terlanjur kata nak ke Jepun kan..
cemane ni?cemane ni?cemane ni?
kene beli tiket ni..hahaharapannn.. :D






19 comments:

Elsie coolzzzz said...

hahahahahahah ko curi gamba aku ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh??????????????

sue. said...

HAHAHAHAHA...

syg...meh la keluar ng aku..aku nk ajak ko makan ni...aku belanja..hehehehe...sebenar aku ada jual...........please la beli..please la...ok ok...kta set time ea bile nk keluar makan sama....ok?

Sumayyah Nadhirah said...

hahhahhaha aku gelak guling2 jap!!!! ahhahhahahah SILA BOOK KE JEPUN YAAA...TP OKT JGN PERGIII....

PS: KO KUAR GAN AKU ADE AKU JUAL APE2? HAHAHAH

IdaShazana said...

Speechless tgk gadis seksi berbikini tuh

cendawanpink said...

lc : ahahahaa..gambo sesuai utk tajok entry ni.. :D

cendawanpink said...

susue : ahahahaa..ko pnh kene gak ke camni wehhh?adoiyai..siyes aku xpaham ngn org cenggini..kata kaya raya..tp dok thegeh2 suh org beli brg die..aigoo..

cendawanpink said...

maya : ahahahaa..sponsor tiket aku mehhh..aku no problem kje..kah3.. :D

p/s kuar ngn ko tak menJUAL brg..dok perabis $ beli brg ade laa..wakakakaa..

cendawanpink said...

IdaShazana : ahahahaa..kiut kan diorang..hik3.. :D

ctpujie said...

nanad aku penah kena weyh..adeh tension giler kot..ckp nk blanje aku makan lah..dlm keta baru ckp nk pegi tempat bznes dia..adoiii..bengang giler..smpi sane dorang bg taw itu ini aku wat bangang jer..jap2 aku menguap..mengantoklah jom balik..haha..skang neh pon ade org insurans dok keja aku..xpaham bahase agaknyer..aku dah ckp dah kalo berminat nti aku contact..dia nak jgk jumpe..lantak ko lah..eiiii..

cendawanpink said...

pujie : kannn..aku da kata,mostly ramai pnh kene..ahahaa.. :D
org biz yg same ke?huhuu..
alahai..nk sgt kejar duniawi..gini laa jadik nye..sape xmo kaye kan..tp jgn smpai nk keje nipu je..pening kite dibuat nye.. :P

Hustler said...

Hahahaha... Nad, siyes aku teringin nak kenal ngan beliau. Aku ahli tertinggi jugak dalam kesatuan bisnes bliau, tapinyer, tak sama dengan plan2 yang aku buat. (Siyesly aku nak wat repot kat HQ).

cendawanpink said...

mawi : erkkk..yeke..huhuu..
bio laa kwn aku tu..
selagi xmelampau batas yg aku had kan..aku handle sndiri.. :P
lebih batas je,aku roger ko orait..

sori ahh if rase entry aku ni mcm puake sikit ayatnye..
aku kn super laser..
bkn nk kondem,cume nye aku bengkek ngn kawan aku tu je..yela,aku anggap kawan kot dulu..ki3..

Hustler said...

Hahahahaha.. Laaaaaahai.... ko agak skema jugak ayat penyata tuh, aku ok jek, tapi ape yang ko nyatakan kat cini, tak bercanggah, mmg ada grup2 yang buat macam ni.

Mereka dididik utk psiko sebenarnyer, dulu aku kena train macam tuh jugak, tapi at last aku sedar, paksaan tak jadik ape. Bia datang dengan ati yang suci murni minyak masak seri murni, baru la rezki berniaga tuh barakah hendaknyer.. kihkihkih..

So aku carik mereka2 yang sempoi2.. tapi. Nahhh..... Umah sepah2 dalam Mesia nih. Hahaha... Ko abaikan jek pernyataan aku yang berbaur bisnes tuh oekh?? wakakaka...

Hahaha.. tapi lau ko dah hot sgt ngan beliau, roger2 la okeh?? ada nombor tipon aku kan?? Wakakakaka :P

Elsie coolzzzz said...

besalah org b'business sume akan ckp brg elok...kalo aku business batu aku kutip tepi jln aku ckp byk ONGGGG utk tangkal kencing malam hahahahahaha...haiya wa pun business gak~~jual gajet keta jerr(wlupun naik bus) untung byk lagi..tak payah susah promote tunggu org tanya hahahahaha

Elsie coolzzzz said...

besalah org b'business sume akan ckp brg elok...kalo aku business batu aku kutip tepi jln aku ckp byk ONGGGG utk tangkal kencing malam hahahahahaha...haiya wa pun business gak~~jual gajet keta jerr(wlupun naik bus) untung byk lagi..tak payah susah promote tunggu org tanya hahahahaha

cendawanpink said...

mawi : hahaa..ade je no tepon ko..
ni barang x amek da lebih seminggu..
jap g,tetibe kata barang lebih seminggu ade pada aku,otometik jual kt aku..
mmg nk kene laa ngn aku kan..
aku xsentuh n xbukak langsong pon brg2 die..huhuu.. :D

cendawanpink said...

lc : aku xkencing malam okeh..!! kah3.. :D
yelaa,ko jual gajet kete..aku lak takdo kete..sadissss..abang putra je sanggup kutip aku pegi balek keje..wakakakaa.. :P

Hustler said...

Hahahahaha.... lau dia suh ko bayar barang tuh, ko roger aku. Bio aku g ngadap CDM dia. Chistt!! Hahahah...

LC :: Ko jual barang ape weh barang keter??? ta roger aku pon!!??

Elsie coolzzzz said...

mawi~~ gajet pjimatan minyak mostly yang pakai comments sume ok jap lagi aku post kat entry aku nanti ko neok~~ok :) aku nak neok kalo stok masih ada lagi ke tak~~ramai order so byk abis huhuhu