06 February 2013

.Ho Chi Minh City - Episode 1.

Salam..
Alohaaaa semua..huhuu..
Dah lame aku peram gambar..
Alasan lambat update : demam + malas resize pic. :P
Now,macam rajin sikit..
So,kasi lincah cite pasal pegi Vietnam..
Kalo tangguh lagik..
Mesti aku x update..ahahaa..
Pada hal aku pegi last month..
Kini baru nk update..boleh laa eaa..

Trip kali ni yg pegi..ibu n aku..
Serta akak2 opismet..
Time tu tiket murah gile..
So,lincah kelik AA.. :D
Ayuh ke Ho Chi Minh City..wehuuuu..!!


 vroomm vroommm..
terbang ke Ho Chi Minh (Saigon - nama lama nye..)..
gile hemsem pakwe vietnam sblah aku..
ade iras-iras Chansung versi gelap sikit..muahahaa..
study kat Kolumpo katanye,n nk balek kampong..huhuu..
(aku interview beliao sebab beliao hemsem..kah3..)
terasa perjalanan jadik pendek bile sblh ade org hemsem..
(mmg tak lama pon terbang ke sane..sejam lebih je.. :P)
selame ni tepi aku sume pecah besen..ahahaa.. #AyatZalim
okeh-okeh..
lari topik pulokkk hamba..
maafkan laa hamba ye..mentel sikit je pongggg.. :P

 jeng jeng..
check in dulu ye..
letak sume brg2..huhuu..

ni hotel tempat kitorang menginap..
Hoang Ngan Hotel..
So far,hotel ok laa kan..
Cuma location hotel ni ke Ben Thanh Market tu agak jauh..
Tapi,kalau naik teksi pon xmahal naa..
Dlm VND 30,000 sahaje.. :)

 Banana Leaf
Salah satu restoran Halal kat Saigon..
Sebab,kat sana ada kaum Melayu Champa beragama Islam.
So,jgn kau ragu ye..
Makan sahajooo.. :P

 Time ktorang baru masuk je..
Teros diorang bukak lagu Siti Nurhaliza..
Ahahaa..
Lagu Purnama Merindu,Cindai..
Fans CT la tu kan.. :P

Ni laa makanan ktorang..
Aku paling suke popia goreng die..
Marbelessss..!! :D
Ke,sebab aku lapo?? 
Hahaa..

Lepas perut da kenyang..
Petang tu ktorang terus jenjalan kat Ben Thanh Market..
Sampai laa ke petang..
Then,maghrib balik bilik..
After maghrib,keluar pegi pasar malam nye pulak..huhuu..

Pasar malam nye ni dekat kiri & kanan Ben Thanh Market je..
Bile siang,die laluan kenderaan..
Bile malam menjelma..
Die bertukar jadik pasar malam..
Amacam?paham? :D

 Gile tak gile nengok barang-barang kt sini?
Baju yg da siap pon murah-murah dowhh..
Huhuu..
Tak sempat amek gambo byk2..
Sebab aku leka memilih,membelek & membeli.. :P

Dan jugak beg jenama Deuter pon tersangattttt la murah wehh..
Gambo beg pink aku pegang kt atas tu cuma RM70 je lepas ditawar..
Aku bukan reti tawar menawar sgt..
Kang aku speaking vietnam ngn org tu..
Aku sorang je paham..yg jual tu xpaham..wakakakaa..
So,tu da kira gile murah ahh bagi aku..
Kalo korang pandai menawar sampai tawar..
Maybe lagi murah kot..kih3.. :P

Aku memang cari beg deuter ni kat sana..
Sebab tatin kata murah..ahahaa..
Sekali rembat..ade laa 3 beg..
2 aku punye,1 amoi punye.. :D
Aku punye kaler pink..!! euwwww..girly..!! :P

Ori ke tak ori beg Deuter Vietnam?
Entah laa dok..aku pon xtau nak kata..
Ori ke tidak,ape aku kesah?
Kat Malaysia jual beratus-ratus ringgit..
Tak mampu aku nk abeskn duit aku beli beg mahal..huhuu..
So,beli jelaa kan.. 
Eh,tapi best tau pakai beg tu..
Byk benda boleh sumbat..
Aku suke aku suke suke sukeeee.. ^___^



**sambung episode 2 later..hik3.. :P







12 comments:

Ifa said...

bestnye..tb2 windu lak ngan ho2chiminh.. hehe.. beg deuter vietnm, ori..tp ori pn ade gred2 gak kan.. so xdelah the best gred.. cuma vietnm ni, dorg dpt lesen dri germn tuk kuar'n beg deuter tu.. ak tau, sbb laki ak borong beg tu b'dozen2 wat jual kat sni.. hehe

cendawanpink said...

Ifa : kannn..murah gile kan..kalo laki ko beli borong,mesti lagi murah gile..aku beli sikit je..huhuu.. :P

baju,tudung,kain pasang..omggg..
mmg syorga wanita..ahahaa..

Sumayyah Nadhirah said...

bestt aku lupo yg ko ade ckp nk ke sanee..kalo x biase ler oder kain lor! amboiii siap mengorat mammat hnsem lg tu...mamat tu speking ke?

cendawanpink said...

maya : hahaa..mcm biase laa..beg lebih muatan..sume brg aku je..boleh?kih3.. :D

aah..budak U ape tah kt KL..speaking laa..kalo ckp vietnam,ternganga aku nk jwb.. :P

tat!n said...

nanad!! akhirnya ko update gk. ok la tu lewat sbulan. aku dh lewat setahun! sampai skrg x update2..haha

weyyyyyyy deuter pink ko tu sama cm aku dowww..tiru ea..haha..pink die lawa kan?murah kannnnn????ekceli ko kene tawar lg nad..tp 70 pn murah! :)

nt pegi lg jom? i miss HCM :p

cendawanpink said...

tatin : ahahaa..akhirnyaaaa..setelah kemalasan aku hilang.. :D
engko mmg..kemain byk sawang da belog ko..kih3..

sama eaa beg kite?kah3..
byk yg aku berkenan..
sebab pink pon suke,merah pon suke..
aku amek dua2..sng cite.. :P

jommmm!!carik tiket murah..ahahaa..

tat!n said...

hehehe..aku paling minat pink..persetankan kaler lain..wakakak..aku beli 2 je..tu pn dh sesak luggage..haha

nt lau de tiket murah roger2 k.. :)

cendawanpink said...

tatin : aah..tau takpe.. :D
mcm pompuan wehh kaler pink..
kalo naik gunung,jambuuu gitu..kah3..

aritu ade tiket murah AA,tp x semurah aku aritu laa..tggu free seats kot bru murah.. :P

tat!n said...

nad, kaler pink bangga sikit pjt gunung..hahaha

alah klo free seats malas nk besengkang mata! haha

cendawanpink said...

tatin : hahaa..mse balik,mostly org2 Msia kt airport dukung beg tu tau..
tp dgn bangga nye aku kata..
beg aku je kaler pink..kah3..
beg kite laa tu kan.. :P

tu laa pasal kan..msti jem je..
time aku book tu kbetulan laju agaknye..

tat!n said...

bangga la ko kan pakai pink..hehe
tp kedai yg aku beli tu ade 1 je kaler pink tu..kedai lain lgsong xde..limited kot? LOL!! perasan

cendawanpink said...

tatin : ahahaa..sng kata,limited utk aku ngn ko jelaa ni..kah3.. :D
aah,xbyk sgt kaler pink..byk itam kelabu je kan.. :P