20 February 2013

.Universal Studio Singapore.

Hari Sabtu time cuti raya cina kan aku pegi Kenduri Kawen Isz kan..
So,ahad nye pulak..
Plan ke USS..
Huhuu..
Kirenye celebrate besday adik ke-2 aku laa..
Dah janji nak ke sana katanye.. ^___^

Sebab kami ni org Johor shj..
So,pegi balik hari je..
Tak tido sana pon..
Huhuu..
Kitorang amek agent pegi sana..
Agent kumpul ramai-ramai kat Danga Bay..
So,pegi naik bas laa masok Sgpore..
Kalo nk pegi sendiri pon..
Bukan laa aku tau jalan..
Ahahaa..
Jimat masa,parking & yg sewaktu dgn nya.. :)

 K.A.M.I
^___^

 Far Far Away Castle..
Aigooooo..
Super duper eksaiteddddd..!!
Eksaited sbb aku kan suke nengok katun Shrek ni..
Huhuu..
Masuk panggung die pon best gile..
Ahahaa..
Nak pegi lagiiiii.. :D
Jom kengkawan..!!

 Hujan pulak kan petang tu..
Pakai laa kami baju ujan plastik..
Harga nye sehelai cuma SGD 3.00 shj..
Aigooo..jgn convert wooo.. :P


Omg..!!
Aku main game ni okehhh..
Ibu aku cakap..
Dah bayar mahal..
Main je sume yg ade..
Huwaaa..
Takot gile hoiii..
Aku main yg line warna biru tu..
Huhuu..
Yg line merah tu roller coaster,yg biru tu mcm kaki tergantung..
Apekah nama nye..
Tak ingat pulak laa aku..

Sumpah..
Tongkang terbalik aku dibuatnye..
Bumi,langit,besi,bangunan..
Sume berputar ajegileeee laa..
Phewww..
Try sndiri baru tau wehh..
Ahahaa..
Kalo pegi lagi..
Akan aku pikir 10x kot naik minatang ni..
Lembik lutut woooo.. :D

Makan time..!!
Satu set lunch aku ni SGD 15 + SGD 4 utk air..
Sile convert..hahaa..
Aku kan kedekoooottt..
And bkn kaya sgt kan.. :P
Ahahaa..
Tu pon ktorang bwk duit just utk makan je..
No souvenier pon..hihii..
Percutian bajet..

Naik kapal ni pon besttt..


Ahahaa..
Game ni best..
Sebab tak gayat..kih3.. :P


 Ni tempat pertunjukan perang..
Bestttt diorang berlakon..
Real je wehh..
Huhuu..
Meletop sana meletop sini..
Bom sana..bom sini.. :P

So,dari pagi..
Sampai laa USS nk tutup..
Baru kitorang balek..
Balek tu bas agent ktorang tunggu kat tempat die anto tadi..
Haa,kn senang..
Takyah nk drive kan..
Takyah parking..
Hik3.. :P

 Eh,dengo kata rozita che wan and zain saidin g USS gak di hari yg sama..
Apesal aku tak jumpe?ahahaa.. :D


nota uss : 
someone kachak serta tampan bertanyakan di mana surau..
ohhhh,terus melting..
da la kacak,kuat semayang lak..
wajah mcm sape tu,DingDong??
ahahahaa.. :D





8 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

kachak????? JODOHH???????

cendawanpink said...

maya : ahahaa..selagi x setanding my Mr N,belom cukup kachak.. :P
hik3..

Hustler said...

Tongkang terbalik.

cendawanpink said...

mawi : terbalik tongkang..hahaa.. :D

Hustler said...

Kemain Lagik terbalik Ko Kan?

Hustler said...

Selamat lak ko kan tongkang terbalik? wakakakakaka

Anonymous said...

bole share tak agen mn ko guna?

eima_irmanina

cendawanpink said...

kak imah : agent nye kt area jb sana..xde website agent nye..huhuu..walk in kt kedai nye.. :P