08 March 2013

.Cerita Si Kakak.

Ko tau..
Bile umur da makin meningkat ni..
Sensitipppp tu jgn kata laa kan..
Xtau laa buang tebiat ke ape..
Tapi mmg sensitip kalo org sebut isu KAWEN..
Ahahaa.. :D

Tapi,di dalam umur sensitip ni..
Yg menggumbirakan hati ade gak..
Yg paling aku gumbira..
Bile kite dlm lif..
Lepas tu tengok budak2 kecik yg baru pandai cakap tu..
Yg terkedek-kedek jalan..
Kite usik-usik diorang..
Then diorang kuar lif..
And say goodbye kat kite yg sensitip di usia lanjut ni..ahahaa..
Sambil lambai-lambai tangan and cakap,

  "Bye KAKAK..Bye KAKAK..!!"

Phewwww..
Teros rase syahdu di danau rindu je kan..
Budak-budak yg sebaya anak kengkawan seusia panggil kite KAKAK..!!
Wakakakaa..
Siyesss wa tak tipu..!!kah3..
Bkn sekali dua..
Tapi byk gak laa kali nye..
Paling latest 2 days ago.. :P

So,dgn hati bunga-bunga nye laa konon nye kan..
Tengok cermin,wahhh membayangkan muda lagi..
Tenung pnye tenung cermin..
Lolll..!!Muke bkurap,huduh,tua kedut..
Tang mana yg bebudak ni nmpk ke-kakak-kan nye ni?
Owhhhh..
Baru aku tau tang mana..
Rupenye dari segi pakaian aku laa weh..
Wakakaa..
Baru aku nk feeling awet muda..cisss..!!

T-shirt kontot gambo monyet
+
Seluar track
+
Beg recycle sangkut kt bahu
 (macam gaya-gaya balek tuisyen gitu..)
+
Sambil hirup air slurpee kaler biru 7E


2 kali pandang cermin..
Oooo patot bilang aku kakak..
Sebab pakaian aku mcm budak skolah..
Macam baru abes tuisyen petang gitu kan..
hahaa.. :D
Ok..nangesss.. -___-"


Taraaa..!!
Tetibe bertukar jadik wanita korporat..
Hehee..
Baru panggil aku 'auntie'..
Bukan kakak lagi..
^____^

Selamat Hari Wanita Sedunia..!!
Ketahuilah,
Disebalik kejayaan lelaki,
Pasti ada wanita dibelakangnya..
Dan 
Ketahuilah juga,
Disebalik kecurangan lelaki,
Pasti ada wanita yg bertindak sbg ejen CSI dibelakangnya..
Ahahaa.. :D

Aku beli chicken siow pow laa aritu dgn beg sandang tepi tu..
Beli ubat-ubatan sikit..
Maklum laa,usia makin meningkat..
Penyakit makin suke pulok kat mokcik ni..
Huhuu..
Dop paham betol laa kan..
Suke naa sakit ikot kite balek umah..
:D

Ok,adios amigossss.. ^____^



nota kakak cendawanpink :
usia skg ni kalo xkwen lagi,mmg cpt sentap ke?
xsedih,xkecewa,xmarah..cume kdg2 sentap shj..
curios gak aku..hahaa.. :D






3 comments:

Hustler said...

Hahahaha.... Akak kat opis lama aku penah bertanyakan perkara yang sama. Pastu CC kat opis tuh sakap, ubatnyer Kawen. Ngeee :)

cendawanpink said...

mawi : kawen jelaa eaa?
x kata menikah pon kan?hahahaaa.. :D

Hustler said...

Hahahahaha..... Lau menikah isimnyer sempurna, tapi lau tak menikah, lagik la ce[pat sentap, wakakakakakaka