27 May 2013

.Prolog - Spring in Korea.


Salam & annyeonghaseyo..!!
Hikhik.. :P
Lame x berkunjung kt belog..
Sebab ke-bizi-an yg melampau katanye..
(Ekceli malas tahap dewa..huhuu..)
So,sebelum aku terlupe sume perkara yg berlaku..
Sebelum semua info ghaib dlm ingatan..
Aku nk share dlm ini belog..
Bukan niat berlagak nk mamfusss,tapi kan aku kata..
Belog ni buat tatapan anak cucu keturunan aku nanti..hahaa.. :D
(Kawen pon tidak lagi,mane dtg anak cucu nye?? :o )

Dari 11 - 17 Mei lepas..
Finally..jejak gak kaki kat Korea Selatan..
Huhuu..
Asyik tengok cite Korea je kan..
Tu membuak-buak nak ke sana..
Kalo aku nengok cite Jamaica,maybe laa aku ke sane gak if terpengaruh..
Sume sebab terpengaruh.lagi2 laa aku follower tegar RunningMan..yeayyy..!!

Ingat lagik tak entry Pre-Trip Korea yg taun lepas aku buat?
Haa,tu pre-trip nye..
Yg kali ni,betol2 trip ke korea nye..huhuu..
Setahun booking nk dapatkan tiket AA yg murah..sobsss..

Macam-macam gile halangan sampai aku rase give up n xdpt teruskan trip ni..
Salah satu nye..PRU-13..
Pehhhh,bile comfirm je tarikh pilihanraya..
Memang segala nye rasa legaaaa..huhuu..
Sebab si Dura kan petugas pilihanraya..
Kalo die x pegi,aku ngn lc jelaa kan.. :P
Tu satu bab lagi..
Yg ni masalah ke-2 pulak..
"Korea Utara nak serang Korea Selatan"..!!
Ya Allah..
Aku mmg da kelu lidah..
Aku giveup gile2 babeng..
(Xtau laa si Dura ngn LC..hahaa..)
Gile ko nk pegi negara org berperang..
Hari-hari aku follow up dgn KLN pasal kt sane..
Aku shoot email kt embassy..
Huhuu..gile sadissss je time tu..
Siap pujuk hati..
If xdapat pegi,lain kali book tiket lain..
Boleh pegi lagi..muahahaa..ayat da terlalu pasrah sgt tu.. :P

Mmg barang-barang & full itinerary aku x buat langsung..
Sampai laa 1 Mei,cuti tengah2 tu..
Baru beli baju segala bagai..
Tu pon rasa mcm xdpt je pegi..huhuu..
Da tinggal minggu terakhir before terbang..
Da 100% komfem selamat..
Baru aku terhegeh-hegeh buat full itinerary..
Gile rabak mata nk menenung pc..
Nasib baik boss aku cuti 3 minggu.hahaa.. :D
So,da hari Jumaat tu baru 100% preparation siap..
Kitorang fly ari Sabtu malam..

Memang percutian kali ni x bagitau sape2..
Bukan ape,takot tak jadik disebabkan perkara-perkara kat atas tadik tu laa..
So,da balik bagitau..
Takpe laa kan..huhuu.. :P

Alhamdulillah..
Allah izinkan kami bertiga jejak kaki ke Korea tengok kebesaranNya di sana..
^__________^









5 comments:

Ifa said...

next entry pasl korea plsss.. go detail dri pegi smpai balek okeh.. hehe

Elsie coolzzzz said...

itu je~~hahaha~lupalak~sapa2 nak jadual cendawanpink sila Gtahu je cendawan nanti dia PM Harga..haha

cendawanpink said...

Ifa : hehee..sure..tengkiu sudi bace tulisan merapek ni.hahaa.. :D

cendawanpink said...

lc : ahahahaa..PM ko laa..aku tukang buat je..pemasaran tugas ko..kah3.. :D

Elsie coolzzzz said...

OK2 kepada sesiapa mahu jadual g korea selama seminggu sila mess elsie pua kat elsiepua.blogspot..sekian terima kasih :)