18 December 2013

.Bangkok & Pattaya Trip - Ep.1 .

AHAD
08.12.2013

Salam..
Ahaaiiii..hehee.. :D
Seperti dijanji kat ENTRY INI , ayuh kite cerita trip kali ni..
Pegi siam aje pun..hehee..
Dulu nama Siam..
Sekarang nama nya Bangkok..
Terbang lah kami 4 beranak ke Siam..
(fyi..arwah abah aku da izinkan kami pegi since dia masih idup..so,xde istilah lupa daratan & lain2 ye..bukan ape..sejak ramai manusia pakai topeng saiton ni,kite kene kasi disclaimer awal2..utk tidak menambah dosa si penyampai & pembuat cerita serta si pendengar..hehee.. ;P )

Ok sambung.. ;)
Macam biase..
Aku suke amek flight pepagi bute..
Sebab konon nye xde laa rugi sampai tempat org if sampai awal kan..
Hehee.. :D


Kan masa hari ktorang terbang tu..
Jatuh hari jadi ibu aku..
Yg aku ade cite dekat entry Besday IBU aku tu kan..

video 
Satu kapal terbang nyanyi besday utk ibu aku..
Hehee.. :D
Kapten kapal pon ade pegi kabin.. :)


Ade sape boleh bagi aku tajuk lagi dalam video bawah ni?
Maklum la,lagu omputeh ni aku kureng sikit..
Huhuu.. :P

  video

Thank you so much Crew AirAsia flight AK1954 KL ke Bangkok on 8 Disember 2013..!!
Aku appreciaaattttteeee sesangat..
Hehee.. :D

Ekceli 3 hari before depart tu..
Aku ade pm kt fb AA..
Konon mintak utk bagi suprise..
Tapi dia reply,tak boleh buat sebab kena buat preparation seminggu awal..
Ok laa..aku pon kata xpe..

Then masa da kat kapal tu..
Aku g jamban..
At the same time..
Aku cakap ngn sorang pramugara ni..
Boleh tak kalau sy just nak mintak diorang just nyanyi lagu besday je..
Coz arini besday ibu sy..
Then dia cakap..
"ok miss..i'll try..u duduk seat mana?"
bla bla bla bla bla
OK,settle deal antara aku & pramugara itewww..hik3.. :P

Lepas diorang sume bagi makan & selesaikan hal dia..
Then sume passengers pon siap makan..
Tetibe pramugari tu buat pengumuman..
Aku da senyum..sebab diorang da bagi hint kan..

Pramugari tu announce mintak aku & ibu ke depan..
Ibu aku da muke blur-blur g depan..
Aku mengekor dari blkg bawak camera..hihii..
Lalu,jadik laa macam video atas tu.. :)

Sebak siakkkkk..hak3..
Apesal ntah aku lak yg sebak..
Ahahaa.. :D
Dasar gembeng..kih2..

Then bila dah settle & ktorang duduk kat tempat..
Mamat sebelah aku tu.. (tgk gambo atas sekali tuuu..)
Jap lagi aku toleh..
Meleleh pulak airmata die..
Aku cakap "why are u crying?"
Dia jawab "look at u n ur mom,i miss my mom.."
Ahhh sudahhh..
Nasib english aku polite..
Kalo dlm BM dgn kengkawan,mau aku ckp gini..
"Ko dah kenape nanges ni?hahaa.."

Mamat tu banyak cakap..
Suke berbual..huhuu..
Dia org Syria..family dia duduk nun America sane..
Tu pasal laa sedeh kot.. :P
 Tetibe dlm flight almost 2 jam gua fasih ckp omputeh..hak3.. #sadis





to be continue...






4 comments:

Mrs mAmikO AbUrakOji said...

wah bestnye..smbutan besday yg best giler..touching aku klo jd mak ko..

cendawanpink said...

mama auni :
hehee..mekasih..
nanti auni da beso pon,mesti dia suprise kan mama dia..aminn.. ;)

Maya Dhira said...

hecem gak mamat tu wkakkaa

cendawanpink said...

maya :
ahahahaa.. :D
made in syria..