24 December 2013

.Bangkok & Pattaya Trip - Ep.3 .


ISNIN
09.12.2013

Sambung dari EPISODE 2..

Bangun pepagi..
And ready check out..
Sebab hari ke-2 trip ke Pattaya pulak ye..
So,malam karang kite tido kat area Pattaya.. :)

 Bekpes org sihat..wakakaa.. :D
Pada hal keraguan nak makan kat hotel..
Bile dah was-was..teros hukum nye haram.. :P

Otw ke Pattaya..
Kitorang singgah ke tempat Kilang Permata..
Meninjau kilang segala permata & batuan bernilai tinggi.. 

 Ni bukan hantu yee..
Ni awek yg bawak kitorang pusing-pusing dlm kilang..
Boleh berbahasa melayu slang endon..
Ok..boleh paham ckp diorang.. :P

 Ini segala batu-batuan & permata yg ASLI..
Iaitu yg belum dibentuk & dibersihkan jadik batu permata kat cincin n rantai tu..
Dan ikut bulan kelahiran korang ye..
Bulan kelahiran aku,dan batu yg sesuai adalah Aquamarine..
Auwwww..ai loikeeee..mmg loikeee sesangat..
Tp aku lg suke Blue Sapphire..
Nak tau korang punye batu ape?
Sile tanye pakcik google dgn menaip "birthstone by month"
Ahahaa.. :P

Then,lepas tu diorang bawak masuk tempat pameran barang kemas..
Kat sini tak boleh amek gambo..
So,yg aku boleh cakap..
Its AWESOME..!!
Boleh bute mata tengok byk barang kemas dgn batu permata yg cun-cun belaka..
Hahaa.. :D


 "Sayang..supriseeeee..!! 
i hadiah kan u cincin bertatahkan batu Aquamarine 88 karat..
khas utk pertunangan kita nanti.."

Ouhhh,kite cume imagine jelaa dialog diatas tu utk diri kite sendiri yekk..hahahampehhh.. :D

So,kitorang sekadar berpusing-pusing cuci mata jelaa dlm kilang tu..
Tgk kemain byk stone cantik-cantik..
Malangnye xbeli pape pon..
Sebab takde duit..hak3.. :P


.Pattaya.
Anggaran 2 jam perjalanan dari Bangkok..
Lalu kawasan kampung-kampung..

Otw lagi tu..
Singgah ke Sriracha Tiger Zoo..
^___^


Comelllll sangat anak harimau ni..
So,boleh bergambar dgn anak rimau..
Dgn bayaran THB 150 = RM 15
Dan dapat 1 gambo siap print..
Ok la tu..hehee.. :D

Alolololoooo..
Kuat menyusu betol baby harimau ni..
Tak rasa mcm garang pon..hahaa.. :D
Rasa mcm kucing big size je..
^___^
Tgk pic aku yg kanan tu..
Kemain peluk tgn anak rimau tu kan..
Jap lagi susu abes,mau di cekau nye tangan aku..
Hahaa.. :P


Ni pulak adik aku dgn rimau dewasa sikit..
Pon xde tanda-tanda garang..
Tapi dipakaikan rantai gak laa..
Kot2 laa tetibe mood rimau ni xbaik..
Mau diterkam kang.. :D
Rimau ni agaknye da kenyang or mmg da di ajar xde selera makan manusia kot..
Tgk org macam relax je..
Huhuu..

Ok laa..sambung nanti..
Esok cuti krismas..hihii..
Bercuti laa kite.. :)
Adiosss..


to be continue...







No comments: