27 December 2013

.Bangkok & Pattaya Trip - Ep.4 .


AHAD
09.12.2013

Ok..sambung dari EPISODE 3 ye.. :)

Lepas kite pegi Tiger Zoo..
Teruskan perjalanan ke Pattaya..
Tak sampai-sampai lagi yekk..hik3..

 Jeng jeng..!! 
Da sampai pon Pattaya City..
^___^


Ini TukTuk versi panjang sikit..
Tour guide ade ckp nama die..
Tapi lupe sudahhh..
Hehee.. :D

 Dan..kami pon telah cuba naik TukTuk panjang ni..hehee.. :D
Dari hujung pantai sini,ke hujung pantai sana..
Bersama tour guide..
If xsalah,bayaran THB8 = RM0.80
Mcm nk mengekek aku naik TukTuk panjang ni..
Entah kenape aku tetap rasa mcm naik lori..hahaa.. :P
 
Membeli tshirt & cenderamata kat kedai-kedai tepi pantai ni..
Pistol pon ade jual..ingatkan nak beli..
Jap lagi sangkut kat imigresen pulak..hehee.. :D

Bikini lawo-lawo..
And murah aku rasa..
Konon nak beli..
Tapiiiiii..auwwww..sengan nyah..hak3.. :P

 Dan kat sana kemain banyak kelab-kelab malam..
Hehee.. :D
Gambo-gambo depan kelab pon kemain yeee..
Sume utk menarik perhatian gituu..kih3..
Weols x masuk okeh..astagfirullah..
TT____TT
Jgn buat fitnah ye..huhuu.. :P


Kitorang cume pegi jalan-jalan pantai je..
Cuci mata katanye..hahaa.. :D
Sila fokus kat aku sahaja..
Jgn tengok org lain dlm gambo tu..ngeh3.. :P
And aku rasa,aku ngn ibu aku je kot yg pakai tudung kt situ..
Hahaa..yg lain,kelaotttt..
Berdarah mata n hidung nengok..
^___^

Our dinner..
Tomyam kaler putih pulak..
And pic bawah tu "Glass Noodle"
Tapi macam sama je mcm korean punye glass noodle..japchae kot name nye..
Huhuu.. :P
Kalau kt Msia aku rasa same je mcm rasa soo hoon yg org buat sambal goreng tu..
 
Hotel JA Villa kat Pattaya..
Not recommended..
Jauh dari pantai..
Entah ceruk mana travel agent ktorang anto..
Tapi,bilik tiptop..4bintang aku bagi.. :D
 
Ok..abes cerita hari kedua..



to be continue...








No comments: