23 March 2013

.Terima Kasih IBU & AYAH.

Its the day!!
Aku dah cecah usia Jubli Perak ni..
Huhuu..
Alhamdulillah..
Masih diberi peluang bernafas kt muka bumi yg sgt indah ni..
Dgn makhluk-makhluk yg sgt indah jugak..

Insan berdua ni laa yg bertanggungjawab atas kelahiran aku..
Takde diorang..
Aku pon xwujud..
Apetah lagi nk taip kt belog ni kann.. :)


InsyaAllah..
On my usia Jubli Perak ni kan..
Aku nak pegi kat tempat-tempat terakhir kami bersama..
(Yg aku ingat laa..yg xingat,xde laa.huhuu..)
Before kekasih hati sy tinggalkan sy..
Hitung punye hitung..
Almost 17 years laa jugak..
And 17 years jugak laa lubuk hati aku pendam rindu kt kekasih aku ni..
Kadang x tau..
Bile umur da cecah jubli perak ni..
Selama 17 tahun,sampai ke doa aku?
Dengar ke kekasih aku ni ape aku selalu ngadu kt dia?
Takkan laa dengar je..
Xnak ke sesekali jenguk aku..
Huhuu..
Aku kan cinta hati dia..
Mesti kekasih aku tgk aku da beso skg ni kan..
Da montel semontel-montel nye..
Dari keding,da berlapis-lapis.. :P

Konon-konon laa kan..
Konon je..
Kalo kekasih aku ade lg..
Mesti aku dpt cake cekolat dri kekasih aku..
Pastu tiup lilin same-same..
Pastu kekasih aku suap cake..
Kiss pipi..kiss dahi..
Alahaiiiii..
'Kalau' jelaa nmpk gayanye..huhuu..
Aku rasa aku skg da tinggi bahu kekasih aku laa..
Ke,aku rendah sikit?
:)

Really love u my kekasih..
Really love u my ibu,isteri kekasih saye..
Terima kasih sgt2 lahirkan saye kt dunia ni..
^____^


Aku laa ni..!!
^____^
Already usia Jubli Perak..
Alhamdulillah..
Panjang umur,jumpe kite kan entry tahun depan ye..
Hehee..



nota jubli perak a.k.a 25 tahun : 
wow!!
aku di usia seorang wanita.. ^___^
bukan remaja lagi ke?kih3..





14 March 2013

.My Bokitta & Besday Hannah.

Salam..
Haiiiiiii sume stalker..
Lama aku xbersiaran kat belog..hik3..
(Lama ke?minggu lepas kot entry last..hahaa..)

So,stalker-stalker..
Nak cite sikit..
Aku ni kn out of fashion..
Tetibe nengok kt fesbuk ade laa gambo-gambo bokitta..
Apekah bokitta?
Ape aku dapat rumuskan,bokitta ni tudung segera..
Macam tudung syria gitu..
Tapi ni kalau ko pakai..
Ala-ala nmpk mcm belit selendang..
Tapi die just sarung aje..
No need peniti,jarum,pin or belit-belit smpai sangkut kat leher..
Ahaa,faham??
Tak faham sudah..!! :P

So,dgn curious nye nk tau n pakai..
Aku pon beli..
Whoaa,pantas ye..
Order arini,esok da smpai..
Smpai je bokitta kt opis,teros g jamban dok try..ahahaa..
Then,sempena bokitta baru katanye kannn..
Rasmikan time g besday anak midah dgn maya dhira..

So,feeling2 gadis arab gitu pakai bokitta..
(Pasal model2 tudung ni sume muke arab je..hahaa..)

aku rasa,aku beli sbb tgk model nye pakai cantek kot..
hahaa.. :D

 ouhhh..
izinkanlah aku feeling arab sikit pakai bokitta ni..
sobb sobb sobb..

xtau laa leher aku mcm zirapah ke..
tapi agak pendek sikit laa kan tudung ni utk aku..
if labuh sikit,msti lg cun..
kahkahkah.. #pitam

nk belit-belit selendang..
khuatir aku tercekik lak..huhuu..

nak try beli..
ushar laa kat FB Bokitta ek..
huhuu.. :)

Ni kt umah midah..
Besday Hannah..
Alaa..kn penah cite kat Entry Nie dulu..
Cer kelik..cer kelik.. :)

 Besday girl..

mama orang tunang orang → (........) orang
(fill in the blank kata cikgu omputeh sy dulu..)
*larikkkk!! :P

nota bokitta : 
anak midah besday bulan 3,soon anak ema lak kuar..

soon lagi,besday saye pulak..ahahaa..tettt.. :D







08 March 2013

.Haha & Kwangsoo.

Wow..
Aku jumpa ahli RunningMan dekat Malaysia..!!
Tahun ni wehh..
Tahun 2013 aku jumpe diorang secara PERSONAL..
Gile ding dongg wehhhh..
Terujaaaaa..!! Hahaa..



Pororo + Giraffe

Aku tak tipu eaa..
Tu Haha & Kwangsoo..!!
Ahahaa..
Sape RunningMan lover tau laa kan..
Hik3..
^____^








.Cerita Si Kakak.

Ko tau..
Bile umur da makin meningkat ni..
Sensitipppp tu jgn kata laa kan..
Xtau laa buang tebiat ke ape..
Tapi mmg sensitip kalo org sebut isu KAWEN..
Ahahaa.. :D

Tapi,di dalam umur sensitip ni..
Yg menggumbirakan hati ade gak..
Yg paling aku gumbira..
Bile kite dlm lif..
Lepas tu tengok budak2 kecik yg baru pandai cakap tu..
Yg terkedek-kedek jalan..
Kite usik-usik diorang..
Then diorang kuar lif..
And say goodbye kat kite yg sensitip di usia lanjut ni..ahahaa..
Sambil lambai-lambai tangan and cakap,

  "Bye KAKAK..Bye KAKAK..!!"

Phewwww..
Teros rase syahdu di danau rindu je kan..
Budak-budak yg sebaya anak kengkawan seusia panggil kite KAKAK..!!
Wakakakaa..
Siyesss wa tak tipu..!!kah3..
Bkn sekali dua..
Tapi byk gak laa kali nye..
Paling latest 2 days ago.. :P

So,dgn hati bunga-bunga nye laa konon nye kan..
Tengok cermin,wahhh membayangkan muda lagi..
Tenung pnye tenung cermin..
Lolll..!!Muke bkurap,huduh,tua kedut..
Tang mana yg bebudak ni nmpk ke-kakak-kan nye ni?
Owhhhh..
Baru aku tau tang mana..
Rupenye dari segi pakaian aku laa weh..
Wakakaa..
Baru aku nk feeling awet muda..cisss..!!

T-shirt kontot gambo monyet
+
Seluar track
+
Beg recycle sangkut kt bahu
 (macam gaya-gaya balek tuisyen gitu..)
+
Sambil hirup air slurpee kaler biru 7E


2 kali pandang cermin..
Oooo patot bilang aku kakak..
Sebab pakaian aku mcm budak skolah..
Macam baru abes tuisyen petang gitu kan..
hahaa.. :D
Ok..nangesss.. -___-"


Taraaa..!!
Tetibe bertukar jadik wanita korporat..
Hehee..
Baru panggil aku 'auntie'..
Bukan kakak lagi..
^____^

Selamat Hari Wanita Sedunia..!!
Ketahuilah,
Disebalik kejayaan lelaki,
Pasti ada wanita dibelakangnya..
Dan 
Ketahuilah juga,
Disebalik kecurangan lelaki,
Pasti ada wanita yg bertindak sbg ejen CSI dibelakangnya..
Ahahaa.. :D

Aku beli chicken siow pow laa aritu dgn beg sandang tepi tu..
Beli ubat-ubatan sikit..
Maklum laa,usia makin meningkat..
Penyakit makin suke pulok kat mokcik ni..
Huhuu..
Dop paham betol laa kan..
Suke naa sakit ikot kite balek umah..
:D

Ok,adios amigossss.. ^____^



nota kakak cendawanpink :
usia skg ni kalo xkwen lagi,mmg cpt sentap ke?
xsedih,xkecewa,xmarah..cume kdg2 sentap shj..
curios gak aku..hahaa.. :D