30 July 2013

.Wechat Param! T___T .


Sementelaah dunia canggih skg ni..
Dgn byk rangkaian sosial..
Aku ade cite sengal sikit..bahahaa.. :D
Cenggini cite nye..

Skg ni kan org main wechat..
Aku pon create laa acc gak..
Walaupun x active sgt pon..sobsss.. :P
Then look around..
Biase org dok tegur2..
Sekali ade sorg mamat ni tegur..
Tnye punye tnye die ckp die keje area B5..
Aku pon ooo yeke kan aje laa..
Aku ckp aku keje tmpat lain..
Yg chat tu pon sengal..
Cakap die cleaner kt b5..
Dah sah2 aku kenal sume makhluk kt b5 n b6 kot..hahahaa..
Jgn menipu dgn penipu ye..
Even cleaner ke,tukang kebon ke..
Even aku xtau name..
Sekurang2nye aku tau RUPA laa..

So,kesimpulan yg dpt sy simpulkan..
Profile pic wechat nye kemain hemsem..
Tapi rupe sebenar..ermmmm.. (malas gua nk kutuk di bulan ni..hahaa..)
Nak menipu beragak-agak laa kot..
Bln pose gini pulak tu.. :P
Meh aku attach kan gambo..ahakSs..
Walaupun takde komfiden dgn wajah sebenar..
Letak laa gambo katun ke,kuceng ke,kambing ke..
Lg better dari letak gambo cilok org lain kannnn..
Sadisss golongan manusie mcm ni..

L : gambo profile wechat
R : realiti sebenar            


Aku bukan nk mengutuk ke hape ekk..
Tapi,takyah laa nk letak muke org lain..
Bak kata kak senduk,kalo wajah param..param jelaa..
Bahahaa.. :D
Kot2 laa ko chat dgn awek/bini si empunya gambo ko cilok tu cemane?
Nahhhh..
Tak pasal2 awek/bini org tu ajak jumpe..
Bawak sekali empunya badan yg gambo ko cilok..amacam??

Thats why aku xsuke sgt dgn benda2 aplikasi dunia moden ni..
Ade baik n ade buruk nye..
Tp byk yg buruk kot..hahaa.. :D
Dan aku mudah rse annoying dgn keliling aku..kah3..
Bio laa aku ni mcm ketinggalan zaman..
Aku ade reason sendiri sbb ape aku kdg2 menyepi dlm dunia seni..eh!! dunia teknologi.. :P
Sekian..
Wassalam..







18 July 2013

.Luahan Hati.

Luahan hati Noor Dayana,isteri Ashraf Muslim..


Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...

<copypaste dari fesbuk>



Bagus Dayana ni..
Luahan hati macam redo pasrah je kan..
Kalo aku..
Takde nye nk luahan hati dgn menaip je..
Aku teros sewa chainsaw n PENGGAL je dua-dua..hihii.. :P


Teros keesokkan hari nye aku fames ames masuk buletin utama..
Sebab bunuh org..bahahaa.. :D


Tapi apesal kawen lari je ke Siam ek?Asal Siam je kawen lari?
Senang ke kawen kat Siam ni?
Bkn akad nikah cakap bahase Thai?
Uishhh,curious aku dah ni.. :P
Kalo aku nk kwen lari,g laa tempat lain..
Korea ke,Jepon ke,London ke,Paris ke,Swiss ke kannnn..

Comey sikit surat nikah aku nanti..hahaa.. :D #gilo
(tu pasal ko x kawen lagi bedah oiiii..hohoo..)

Kalau takut dilambung ombak,
Jgn berumah di tepi pantai,
Masalahnye aku cite pasal kawen..
Bukan pasal ombak & rumah..apetah lagi ongbak..ahahaaa.. :D
Adiosss..Salam Ramadhan uolsss..